RSS Feed

Treasure Island (2012)

Kommentarer inaktiverade för Treasure Island (2012)

augusti 14, 2012 by André

Treasure Island (2012)Jag har nog inte läst Skattkammarön sen innan puberteten, så det var en hel del saker som fallit ur minnet inför den här miniserien på två delar.

Och den har allt! Alla piratclichéer man kan tänka sig: papegojor på axlar, kölhalning, förräderi, skattkartor med stora X, allt!

Men det är klart, med tanke på att boken i uppfann allt det där så är det inte förvånande.

Den här versionen är både påkostad och tillräckligt trovärdig (de har inte Michael Bay-at historien för att få till stora slag med hundratals pirater, utan det är en normal besättning) för att den ska hålla för en familjevisning.

Några scener kan dock vara läskiga för de minsta, så jag rekommenderar nog från 10 år och uppåt, framför allt som den ju är på engelska och det är störande med högläsning från undertexterna.

Det är bara två saker som är lite jobbiga:

  1. Det är svårt att tänka bort att det är Eddie Izzard som är där, trots en bra skådespelarinsats.
  2. Historiens största MacGuffin: Jim har helt glömt att han blev jagad av en enbent kille med krycka typ en månad innan han träffar Long John Silver. Goddamnit!

Men bortsett från de två detaljerna är det en äventyrsfilm för de som vuxit ifrån det svartvita berättandet och är villiga att ta sig an moraliska gråskalor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yyZy-Ad78fk[/youtube]


Kommentarer inaktiverade för Treasure Island (2012)

Sorry, comments are closed.